Roulette 101: Förbättra din spelstrategi

Roulette 101

Roulette spelet är hundratals år, men är fortfarande ett av de mest populära spelen i världen. En av anledningarna till att så många människor är drabbade av roulette är att det verkar vara ett spel av ren chans, vilket gör det enkelt för nykomlingar att hoppa in och spela snabbt.

Det finns dock faktiskt ett antal subtiliteter som kan avgöra resultat i roulette. En av de mest förbisedda faktorerna är en spelares satsningsstrategi.

Om du är verkligen seriös om att öka dina chanser att vinna stort på roulette, måste du komma med en bra satsningsstrategi. Här är några tips att tänka på:

Hitta rätt satsningsstrategi

Roulette satsningsstrategiNär det gäller roulette finns det några olika satsningsstrategier att välja mellan. De har alla ett av två mål: att begränsa dina förluster om du har en förlustrik eller maximerar dina vinster om du har en vinnande streck.

Självklart är roulette ett chansspel, så att förbättra din satsningsstrategi kommer inte att rädda dig från att förlora pengar. Det kommer dock att hålla dig från att förlora hela din budget på ett par spins, vilket ger dig fler möjligheter att vinna.

Martingale-strategin

Martingale-strateginMartingale-strategin är nästan lika gammal som spelet av roulette själv. Förslaget bakom det här regressiva satsningssystemet är ganska enkelt: du fördubblar dina insatser varje gång du förlorar och håller dem samma när du vinner.

Så länge du har tillräckligt med pengar för att hålla ut på dina förluster, har du en nettovinst som motsvarar din första insats. Det spelar ingen roll hur många gånger du förlorar. Men för att detta system ska fungera måste du se till att du börjar med en tillräckligt låg satsning om att du inte brinner hela din budget. Förluster lägger upp exponentiellt om du är för ambitiös. Börja med cirka $ 5 fungerar bra, eftersom du bara behöver en budget på $ 315 så länge du vinner inom sex spinn.

Reverse Martingale-strategin

Martingale-strategin fungerar bra på kort sikt, men du kan möta branta förluster om du fortsätter spela. Om du kommer till bordet ett tag, är en mindre riskabel strategi att tänka på omvända Martingale-strategin. Denna strategi är avsedd att ge kanten till spelare på en vinnande streak.

Reverse Martingale-strateginSå här fungerar det:

  • Du börjar med minsta insatsen.
  • Du fortsätter att satsa samma minimum tills du vinner.
  • Du fördubblar din insats efter att ha vunnit.
  • Därefter reducerar du det till ditt ursprungliga minsta insats.

Tanken här är att rida dina vinnande streck, men för att skydda din budget när du förlorar.

(Som en sidotal, medan det traditionella Martingale-systemet kan användas över hela bordet, är det inte praktiskt att använda Reverse Martingale på det här sättet, eftersom du satsar på repeaters.)

Vilken strategi är bättre?

Vilken strategi är bättre

Många spelare tenderar att försöka få en viss variation av Reverse Martingale-strategin, även om de aldrig hört talas om det. De fortsätter satsa högre efter att de vunnit, för de tror att de är på en sträcka.

Men här är problemet med den tankegangen: Tidigare resultat är inte prediktorer för framtida. Alla vinnande streck du har i roulette beror enbart på chans. Om du dubblar din insats varje gång du vinner, kommer du oundvikligen att få en förlust som kostar mer än alla dina tidigare vinster.

Här är ett exempel på hur Martingale och Reverse Martingale strategier skulle spela ut i ett riktigt spel:

Martingale strategi

Du börjar med att satsa $ 5. Du förlorar på din första spin, så du dubblar din insats till $ 10. Du förlorar igen och dubblar din insats till $ 20. Du förlorar en tredje gång och dubblar din insats till $ 40. Den här gången vinner och samlar du din $ 40.Bottom Line Strategi Matters

I det här fallet spenderade du $ 35 totalt och lämnar dig framåt med $ 5.

Reverse Martingale Strategy

Du började satsa $ 5. Du förlorar tre gånger och håller dina spel samma efter varje förlust, så du har spenderat $ 15 helt och hållet. Du vinner äntligen på din fjärde spin och samlar in $ 5, vilket innebär att du hittills står inför en förlust på $ 15.

När du vinner väljer du att dubbla din insats till $ 10. Du vinner igen och dubblar din insats till $ 20. Du vinner en tredje gång och dubblar den till $ 40. Du har en trevlig vinnande streck, och du mår bra. Olyckligtvis, i nästa snurr, slutar du att förlora din satsning på $ 40.

Enligt denna strategi skulle du släppa din satsning tillbaka till $ 5, men nu har du spenderat $ 90 och vann bara tillbaka $ 35. Du bestämmer att din vinnande strejk är över och går bort med en förlust på $ 65.

Bottom Line: Strategi Matters

Som du kan se från det här scenariot skulle du ha kommit framåt om du fastnat med Martingale-strategin (och om du lärde dig att gå bort från bordet medan du befann dig). Du behöver bara vinna en gång med Martingale-strategin för att få en positiv avkastning.

Bottom Line Strategi MattersProblemet med Reverse Martingale-strategin är att om du inte vinner på din första spin, måste du vinna flera gånger för att vara i svart. Uppsidan av denna strategi är att om du verkligen har en vinnande strejk, får du chansen att komma ut mycket längre framåt. Det kan vara mycket mer spännande, men kom ihåg att du lägger dina pengar på chans snarare än en strategi som visat sig ge dig en liten avkastning på kort sikt.

Här är risken med Martingale-strategin, men … När du äntligen vinner har du förmodligen sänkt din insats med hälften, vilket kommer att ge dig en mycket högre satsning än när du började. Eftersom din satsning kommer att öka exponentiellt, kan du blåsa igenom hela hela din budget när du äntligen gör det tillbaka. De människor som går bort med en liten vinst från Martingale-strategin är de som har självkontrollen att gå bort medan insatserna fortfarande är låga och de är lite framåt.

I slutändan, även om roulette är ett chansspel, spelar din spelstrategi en stor roll i dina utbetalningar. Det kan göra skillnaden mellan att gå bort med att ha tappat bort din budget eller göra lite vinst – så länge du är glad att ta mindre vinster och gå bort medan du fortfarande är uppe.